"Veselite se uvijek u Gospodinu! Ponavljam! Veselite se! (Fil 4,4-5)

Adventno vrijeme, drage sestre i braćo u našem Gospodinu Isusu Kristu, nas svake godine iznova, podsjeća da iskoristimo vrijeme blaženog očekivanja, kako se ne bismo odjednom i iznenada zatekli pred jaslicama, ne znajući što zapravo radimo pred njima.

Božićna vijest neće doprijeti do naših ušiju ako adventno vrijeme ne iskoristimo da ih naviknemo na tišinu.

Samo prava pribranost čini uši spremnima na melodiju tih dana, koja nam govori: "Naš Bog dolazi i ne šuti". Tko u ovim riječima prepoznaje nastavak 50. Psalma razumije, zašto je adventno vrijeme, vrijeme pokajanja. Naš Bog dolazi i ne šuti, pred njim je oganj koji proždire... 

Adventno vrijeme, vrijeme je iščekivanja Spasitelja svijeta; Spasitelja 'mene', mene grešnika koji se udaljio od svog Stvoritelja živeći u grijehu.

Maleno dijete, u jaslama povijeno u pelene, dolazi kao najmanji od najmanjih, da bi ovom svijetu donio Mir, Mir s nebesa; onaj prijeko potreban mir kojemu svaki čovjek teži.

Kristov mir... svim ljudima najpotrebniji... niti tjelesno zdravlje, niti materijalno blagostanje ne može čovjeka umiriti kako umiruje ponuđeni mir Svete Noći; dar Najmanjeg od najmanjeg, je najveći dar Boga čovjeku; mir na zemlji među ljudima, pravedni i konstruktivni mir, trajni i mir višestrukih dimenzija je mir koji se očituje u punini Božje ljubavi prema čovjeku.

Drage sestre i braćo, neka Vam radost Božića umiri Vaša nemirna srca uz obilje Božjeg blagoslova.

Od srca Vam svima čestitam Sretan Božić.

Moran Rajković, župnik