Novi biskup i predsjednik Evangeličke crkve A.V. u Sloveniji

U subotu, 30. rujna 2019. održana je Sinoda Evangeličke crkve A.V. u Sloveniji na kojoj je izabrano novo crkveno rukovodstvo. Za izbor biskupa su bila dva kandidata, a za predsjednika crkve tri kandidata. Za novog evangeličkog biskupa u Sloveniji izabran je župnik iz Murske Sobote, mag. Leon Novak, a za predsjednika crkve Bojan Prosič.

Delegati svih četrnaest crkvenih općina, kojih je bilo ukupno 80, na tajnom su glasovanju izabrali svog novog biskupa i predsjednika. Novoizabrani biskup mag. Leon Novak tako će naslijediti biskupa Gezu Fila iz Ljubljanje, a Bojan Prosič će na mjestu predsjednika crkve zamjeniti Johanna Lacu.

Novi evangelički biskup i predsjednik, na prvu adventnu nedjelju, 01. prosinca 2019. svoju će službu preuzeti uvođenjem na svečanom Bogoslužju.

Evangelička crkvena općina Zagreb upućuje najsrdačnije čestitke novoizabranom biskupu i predsjedniku Evangeličke crkve A.V. u Sloveniji uz iskrene želje za mnogo uspjeha u obavljanju povjerene službe. Neka novog biskupa i predsjednika na tom putu prati obilje Božjeg blagoslova.

(Fotografija preuzeta sa www.delo.si)