Drage sestre i braćo u Kristu

Još jedna crkvena godina je iza nas. U novu smo crkvenu godinu iz tame ušli uz slabo svijetlo prve adventske nedjelje. One nas trebaju podsjećati na Onoga koji dolazi, Onoga kojemu moramo pripremiti put u vlastita srca, da u njih uđe i u njemu se nastani zauvijek, a ne da bude samo prolazan gost.

Svaki kršćanin uvijek se nanovo poziva da preispituje svoje srce i pita se da li u njemu uistinu boravi Spasitelj? Da li Isusu Kristu je dozvoljavamo da On u našim srcima nesmetano djeluje? Ili oko naših srca podižemo ograde koje niti sami ponekad ne možemo prijeći?

Nama naš Gospodin u ovaj svijet dolazi kao najmanje djetešce; onako neprimjetan,najmanji od najmanjih  i od svih odbačen. Ali zato iz ovog prolaznog svijeta otići će kao Prvi i Najveći i na svojim leđima ponijeti će grijeh čovječanstva. Svakog će čovjeka izmiriti sa Stvoriteljem i zauvijek mu oprostiti vječni grijeh kojeg svi mi nosimo u sebi od rođenja.

Svaki čovjek mora biti svjestan svoje prolaznosti i znati da je ovaj naš tjelesni i prolazni život naspram vječnosti samo dašak vjetra koji neumitno prolazi. Upravo Onaj koji nam dolazi nas opominje da ne budemo poput ludih djevica koje nespremno čekaju svog zaručnika bez zaliha ulja. Naši životi ne smiju biti životi bez smisla i bez nade, i bez cilja koji vodi najmanje do vječnosti. To je cilj našeg života – susresti se u Onaj dan sa nebeskim Ocem i svim onima koji su prije nas pozvani.

Dragi vjernici, neka vam ovaj Božić bude prije svega blagoslovljen, neka Božji mir uđe u vaše domove i vaša srca, i neka se Isus Krist u njima nastani i ostane živjeti zauvijek.

Iskreno vam i u Novoj 2017. godini želimo ispunjenje svih vaših najskrovitijih želja i neka vam sljedeća godina bude još samo jedan korak ususret Gospodinu.

Moran Rajković, župnik

Zlatko Šurina, predsjednik